F.A.Q

  1. Ce sunt lichenii si de unde provin?

Muschiul de reni reprezinta de fapt un lichen, o combinatie dintre o ciuperca si o alga.

Habitatul său este limitat la cercul polar din nordul Scandinaviei, unde lichenii cresc in mod natural, acoperind vegetatia din paduri, acestia deservind de altfel si ca sursa principala de hrana pentru reni.

2. Sunt lichenii toxici?

Nu. Dupa recoltare, acestia sunt supusi unui proces ecologic de stabilizare care consta in înlocuirea apei cu un amestesc ecologic de apa și glicerina. Apoi, culorile sunt obtinute cu ajutorul unor pigmenti alimentari, non-toxici.

3. Lichenii cresc?

Nu. Lichenii sunt convervati, ceea ce inseamna ca nu mai sunt plante vii. Lichenii isi pot modifica usor forma initiala, daca in incaperea in care au fost amplasati, umiditatea este foarte ridicata si trece de pragul normal de 55%

4. Au nevoie de intretinere suplimentara?

Nu, atat timp cat in locul unde sunt amplasati, umiditatea se pastreaza in conditiile optime (40-55%).

5. Se pot amplasa si la exterior?

Lichenii nu se pot amplasa in exterior. Se recomanda montarea lichenilor doar in interior, feriti de lumina directa a soarelui sau orice sursa de caldura.

6. Cat de rezistenti sunt?

Fiind supusi unui proces complex de conservare, acestia pot rezista pana la 10 ani, in conditii de umiditate normale. Apoi, intra in faza de imbatranire, unde culorile nu vor mai fi uniforme iar lichenii vor incepe sa se usuce.

7. Lichenii au miros? Provoaca alergii?

Au un usor miros natural, care, odata cu trecerea timpului, se estompează.

Lichenii nu produc alergeni sau substante iritante.

8. Lichenii au devenit casanti. Se mai poate face ceva?

Daca in incapere, aerul este uscat iar umiditatea creste peste 55%, lichenii incep sa se usuce si sa-si modifice forma. Devin casanti si se strang. In acest caz, ii puteti pulveriza usor cu apa pana revin la forma initiala in 24h.

9. Cum se pot monta lichenii?

Lichenii se pot monta pe aproape orice suprafata. In rama tablou, panouri, gips carton, caramida, lemn, sau direct pe perete. In functie de preferinte, acestia de pot lipi cu ajutorul unui silicon sau se pot fixa cu dibluri.

10. Lichenii au greutate mare?

Lichenii prin natura lor, sunt foarte usori. Ca punct de referinta, pentru 1mp, greutatea poate ajunge la 4-5 kg.

11. In cat timp se livreaza produsul?

Livrarea poate dura intre 3 pana la 30 zile, in functie de complexitatea si dimensiunea lucrarii.